Бързи полицейски акции и няколко пожари разтърсиха Плевен.

Полиция

Според информация от информационния бюлетин на МВР – Плевен, на 7 март 2024 г., в град Тръстеник, община Долна Митрополия, беше извършена проверка на товарен автомобил „Форд“, при която се установи, че 38-годишният водач управлява с отнета шофьорска книжка. Той беше в периода на принудителна административна мярка за временно отнемане на СУМПС, издадена от началника на Районното управление в Долна Митрополия. В резултат на това беше уведомен дежурен прокурор от Районната прокуратура – Плевен и е образувано бързо полицейско производство.

В друг случай, 37-годишен жител на град Плевен беше задържан в полицейския арест за притежание на наркотични вещества. На 6 март той беше спрян за проверка от служители на Първо РУ – Плевен, където доброволно предал полиетиленов плик, съдържащ бяло кристалообразно вещество, идентифицирано като наркотика „пико“. Очаква се физико-химическа експертиза на иззетото вещество. За случая е образувано бързо производство и е сезирана Районната прокуратура.

Вечерта на предишния ден беше получен сигнал за пожар в частна къща в Плевен на улица „Осъм“. Изгорели са част от покривната конструкция и домашно имущество, като щастливо няма пострадали хора. Пожарът е бил локализиран и погасен от екип на районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ с един автомобил.

Също така е регистриран пожар в микробус „Рено“, който не е бил в движение и е бил без акумулатор по време на инцидента. Сигналът за произшествието е подаден на 8 март рано сутринта. След интензивни усилия на служителите от РС ПБЗН – Плевен, пожарът е бил потушен, но автомобилът е претърпял значителни материални щети.