Нора Рашева спечели всички медали на шахматните държавни първенства.

Плевен днес


Нора Рашева от Шахматен клуб „Плевен XXI“ извоюва златен, сребърен и бронзов медал на Националните индивидуални шампионати по шахмат за момичета до 20 години. Тя се представи най-успешно в ускорения шах, като спечели състезанието с 6,5 точки от 7 възможни. В блиц шаха тя заема второто място с 6 точки, а в класически шах обра бронза с 5 точки от общо 7. Общо постижението на Нора в трите формата на игра е 17,5 точки от 21 партии, със само три поражения.

Шампионатът се състоя в София между 1 и 7 март и беше организиран от Шахматен клуб „Славия“. 15-годишната Нора се очаква да участва още и на Държавното първенство за своята възрастова група, което е насрочено за април. Нейните подготовки са подпомогнати от международния майстор Йордан Иванов.

Нора е приета и в програмата FIDE Chessable Academy, където участва в онлайн обучения през уикендите, водени от висококвалифицирани треньори, включително световната шампионка гросмайстор Антоанета Стефанова. Информацията е предоставена от Шахматен клуб „Плевен XXI“.

Източник на информацията: PlevenZaPleven