Буря в Плевен: наводнения, паднали дървета, спряно движение

Общество


Сигнали за отводняване на къщи и улици, както и за паднали дървета са били получени в пожарната след бурята в Плевен, информираха от Главната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – МВР относно ситуацията в града.

Мощна буря, съпроводена с градушка с размери на лешник, се разрази над Плевен снощи. Природното явление започнало малко преди 20:00 часа. Според свидетелства на някои жители на града, градушката се е изсипвала интензивно за около 10 минути. В части от Плевен е имало прекъсвания в електрозахранването.

По време на бурята бе взето решение за преустановяване на движението на тролейбусите, с цел гарантиране безопасността на пътниците и шофьорите. Гаражът на Областната администрация беше наводнен, а също така и района около Кооперативния пазар и хипермаркет „Билла“, където също беше спряно движението.

Директорът на плевенския филиал на Националния институт по метеорология и хидрология, Мартин Мачев, съобщи за БТА, че падналото количество валежи е било приблизително 38 литра на квадратен метър.

Информацията за събитието е предоставена от Никол Николова от БТА.