Полицията разкрива оръжейни находки и наркотици в Плевен.

Полиция

**От информационния бюлетин на МВР – Плевен са съобщили за серия от престъпления и инциденти, станали на територията на областта**

Плевен, 07 май 2024 г. – Според последните данни от информационния бюлетин на Министерство на вътрешните работи – Плевен, на територията на областта са регистрирани няколко сериозни правонарушения и инциденти.

В град Койнаре, на 6 май в 23:44 часа, бе открит 61-годишен мъж в безпомощно състояние с прободни рани в областта на гърдите и гърба. Благодарение на бързата намеса на служители на РУ – Червен бряг, мъжът е настанен за наблюдение в болнично заведение, като животът му е извън опасност. Извършителят на нападението, 38-годишен мъж, беше задържан и при него бе намерен кухненски нож. Започнато е досъдебно производство.

При проверка на 6 май в село Драгаш войвода, собствениците на един имот – 63-годишна жена, са били уличени в съхранение на незаконни боеприпаси и акцизни стоки без бандерол. Иззети са пет метални пълнители и боеприпаси с щампа от 1938 година, както и 0,500 кг суха зелена тревиста маса с мирис на тютюн. И по този случай е образувано досъдебно производство.

Също на 6 май, но в село Сухаче, е спрян за проверка 21-годишен водач на нерегистриран мотопед „Ямаха“. Той не притежава съответни документи за управление и уредът за проверка на наркотични вещества е отчел положителни проби за канабис и метамфетамин. Нарушителят е отказал да се подложи на медицински изследвания, а по случая са образувани бързи производства за няколко престъпления.

В РСПБЗН – Плевен са регистрирани и няколко пожара, като сред тях пожар в къща в село Бреница, предизвикан умишлено от 49-годишен мъж. Служители на РСПБЗН – Плевен са участвали и в ликвидиране на пожари, включващи отпадъци и автомобили, както и в техническа помощ за отстраняване на паднали дървета.

Отчетени са и други нарушения на Закона за движение по пътищата и случаи на шофиране под въздействие на алкохол и наркотици, както и противозаконно шофиране на нерегистрирани превозни средства от неправоспособни водачи.

Полицейският и разследващ персонал от региона работят усилено по всички случаи за изясняване на обстоятелствата и задържане на нарушителите.