Плевенско читалище организира литературен конкурс за младежи.

Общество


Най-голямото читалище в Плевен, „Съгласие 1869“, пусна старта на национален литературен конкурс за есе и съчинение с тема „Как да променя света“. Секретарят на културния институт, Мая Паскова, съобщи за БТА, че конкурсът цели да предостави възможност на децата да споделят своята визия за бъдещето и да стимулира техните творчески умения.

Участие в конкурса могат да вземат млади писатели на възраст от 8 до 18 години, които ще бъдат разделяни в две категории според възрастта. Литературните произведения, които те представят, трябва да бъдат с дължина до 3 страници размер А4 и да съдържат пълните три имена на автора, телефонен номер за връзка, адрес, училище, както и e-mail адрес. Всеки участник може да се включи в конкурса със само едно произведение, като крайният срок за предаване на трудовете е 31 май.

Жури, съставено от представители на организаторите на конкурса, ще извърши оценяването на постъпилите творби. Резултатите и отличените разкази ще бъдат обявени на 20 юни на уебсайта и Facebook страницата на читалището, където могат да бъдат намерени и пълните условия за участие.

Мая Паскова изрази своето нетърпение да прочете есетата или съчиненията на участниците и да имат възможността да споделят техните идеи за това как могат да променят света.

Информацията за статията е предоставена от кореспондента на БТА в Плевен Елина Кюркчиева от БТА.