Полиция Плевен задържа наркоразпространители след бързи акции.

Полиция

От информационния бюлетин на МВР – Плевен постъпи съобщение за бързи полицейски действия, насочени към противодействие на разпространението на наркотици в града. На 19 март, рано следобед, полицейски служители са предприели проверка на двама мъже на различни места в Плевен, което е довело до задържането им.

Първият случай е от около 14 часа на кръстовището на улиците „Гренадирска“ и „Васил Априлов“, където 28-годишен мъж е доброволно предал станиолово пакетче с размери 2 см x 1 см, съдържащо бяло кристалообразно вещество. Броени минути по-късно, на улица „Панайот Хитов“, полицията проверява 43-годишен мъж, който е предал електронна везна и найлонов свитък с приблизителни размери 4.5 см x 2 см, също пълен с бяло кристалообразно вещество. На основание на първоначалните изследвания метаамфетамин, известен с уличното наименование „пико“, е идентифициран в двете проби.

Тези деяния биват квалифицирани като престъпления по чл. 354 „а“, ал. 3, т. 1 от Наказателния кодекс. Двамата мъже са задържани с полицейска мярка за до 24 часа, а Районната прокуратура в Плевен е сезирана за случващото се. Започнати са бързи полицейски производства, и веднага са назначени съответните експертизи за детайлно разследване на случаите.