На 21 март ще се проведат изслушвания на кандидатите за съдебни заседатели във втория етап на процедурата за Окръжния и Районния съд в Плевен.

Общини Общински съвет Плевен


Временната комисия за избор на съдебни заседатели при Окръжен съд – Плевен и Районен съд – Плевен ще проведе изслушване на кандидатите за съдебни заседатели в Заседателната зала на Община Плевен, на трети етаж на адрес пл. „Възраждане“ №2. Началото на събитието е обявено за 13,00 часа. Списъците с имената на допуснатите кандидати, техните мотивационни писма и автобиографии са публикувани на уебсайта на Общински съвет – Плевен.

Кандидатите за съдебни заседатели за Районен съд – Плевен включват Глория Рускова – Пенева, Грета Димова, Сашка Полякова, и други, докато тези за Окръжен съд – Плевен включват Грета Димова, Сашка Полякова, Йоана Лазарова, и други. Пълните списъци са достъпни на посочения уебсайт. Кандидатите, които не са включени в списъците поради липса на изискан документ, могат да участват в изслушването, ако набавят необходимия документ.

Комисията отговаряща за процедурата е съставена от Владислав Монов като председател, Петя Василева като заместник-председател, Людмил Софрониев като секретар, и членове Герасим Петков, Васил Петков, Борислав Щерев, и Ивайло Петров.