Задържани за наркотици и алкохол на пътя в Плевенско

Полиция

**Новина от Плевен: Нарушения на закона и пожарни инциденти са регистрирани в областта**

От информационния бюлетин на Министерството на вътрешните работи в Плевен стана ясно, че вечерта на 24 февруари в село Еница бяха открити свивки с подозрителни съцветия. При тестване, растителната маса е реагирала на канабис. В светлината на това откритие е започнато досъдебно производство.

През нощта на 26 февруари в района между селата Сухаче и Горник, е засечен и спрян автомобил „Сузуки“, управляван от 36-годишен мъж, който бил положителен за амфетамини при направена проверка. Задържан е за 24 часа, като срещу него също е образувано досъдебно производство.

В Долна Митрополия водач на БМВ е хванат да управлява след употреба на алкохол с ниво над 1.2 промила. Полицията е задържала и други нарушители на пътя, включително 56-годишен управител на „Фолксваген Голф“, който не е се подчинил на полицейско разпореждане и е бил преследван.

В областта активно са реагирали и пожарните служби. Беше спасена група италиански младежи, заседнали в асансьор в Плевен. Пожарите в сухи треви и нискостеблена растителност са ликвидирани благодарение на оперативната работа на службите, без да има сериозни последици.

Разследванията по всички случаи продължават, като МВР информира за прогреса по тях. Публиката се призовава за повишено внимание и предпазливост при управление на моторни превозни средства и при палене на открит огън на територията на област Плевен.