Два случая на шофиране под влияние на наркотици разкрити.

Полиция

От информационния бюлетин на МВР Плевен бяха разпространени новини за няколко престъпления, включващи употреба на наркотици и кражба.

На 6 юни двама водачи бяха задържани в два отделни случая за шофиране под въздействието на наркотици. В 08:00 часа в село Еница беше проверен 32-годишен мъж, управляващ атомобил „Фиат“. Резултатите от наркотеста с техническо средство показаха положителна проба за кокаин. По-късно същия ден в 17:20 часа в град Левски, на улица „Братя Миладинови“, беше спрян 26-годишен водач на „Пежо“, който беше неправоспособен и с наркотест беше установено, че е шофирал след употреба на амфетамин и метамфетамин. И двамата водачи бяха задържани за срок до 24 часа, а „Фиат“-ът е предаден на съхранение в РУ Кнежа.

В друго проявление на непочтеност, на 5 юни в Червен бряг мъж съобщи в полицията, че от неговия незаключен „Дачия Спринг“ е открадната чанта със сумата от 1035 лева. След бързи оперативни действия, властите бързо установяват и задържат 32-годишна жена, която е извършителка на кражбата. Тя е върнала откраднатата сума с протокол за доброволно предаване. Случаят се разглежда в бързо производство, а разследващ полицай продължава работата по случая.

МВР Плевен уведомява обществеността и процесуално-следствените органи, като се подчертава ангажираността на полицейските служители в борбата с наркотиците и противодействието на престъпността.