Разкрити престъпления и спецакции в Плевен: грабежи, наркотици и акцизен контрабанден тютюн

Полиция

От информационния бюлетин на МВР – Плевен постъпи новина, че на 26-ти януари 2024 година е бил задържан 19-годишен младеж, който е извършил грабеж на пари от самотноживеещ жител в село Одърне. Престъплението е било извършено в периода от 24-ти декември 2023 г. до 24-ти януари 2024 г., като по случая вече е образувано досъдебно производство и е уведомена Районната прокуратура – Плевен.

В допълнително съобщение от същия бюлетин е отбелязано, че служители на Второ РУ- Плевен са извършили проверка в жилище, обитавано от 34-годишен мъж, на 25-ти януари около 14:15 часа. При тази операция са открити три плика и свивка с кристалообразно вещество, предполагаемо наркотично вещество пико. Предстои провеждането на забранителни и физико-химически експертизи, след които ще бъдат уточнени детайлите около случая. Задържани под стража са 34-годишният обитател на жилището и 46-годишен мъж.

При специализирана полицейска операция, с цел противодействие на разпространението на стоки без заплатен акциз, плевенски полицаи са иззели 3 кг тютюн. Акцията е била проведена на 25 януари 2024 г. Освен това, са били извършени проверки на лица и търговски обекти в областния град. На кооперативния пазар на улица „Княз Александър Батенберг“ е открита чанта със съдържание, наподобяващо тютюн. Във връзка с този случай е съставен констативен протокол, а разследването продължава от страна на инспектори от Второ РУ – Плевен.