„Деца от „Колорит“ триумфираха с награди на конкурс в Румъния.“

Плевен днес


Млади таланти от арт школа „Колорит“ в Плевен прославиха България на 7-мия Международен конкурс за детско и младежко изкуство „PIATRA NEAMT CREATIV“ през 2023 г., който се проведе в Румъния. Участниците в конкурса се състезаваха в рисуване на теми „Архитектура“ и „Цветя“. Тринадесетгодишната Таня Косташка направи впечатляващо участие и получи Златен и Сребърен медал за своите живописи в двата раздела.

Освен нея, Антон Крушков, Румен Косташки, Пламена Захариева и Радостин Кралев, на възраст между 10 и 16 години, бяха наградени със Сребърни медали. Почетно признание получиха Мартина Петрова, Мирослав Лазаров, Невена Илиева, Никол Машева и Диана Бозова, които са на възраст от 10 до 12 години.

Арт школата „Колорит“ беше отличена също със Сребърен медал за колекцията си от живописни творби, които бяха представени на състезанието, в което участваха над 4 000 творби от млади художници от 25 страни. Конкурсът беше организиран от Асоциацията за култура „ARTE.RO“, Детския образователен център и Градската библиотека в Пятра Нямц.

Информацията за успеха на учениците от арт школа „Колорит“ беше предоставена от Майя Ананиева, ръководител на школата.

Източник на информацията: PlevenZaPleven