Експлоатацията на електромери и шофиране под въздействието на наркотици

Полиция

От информационния бюлетин на Министерството на вътрешните работи – Плевен, бе съобщено за поредица от инциденти, случили се на територията на областта в последните дни.

На 26 март, след полицейска проверка на частен имот на булевард „Георги Кочев“ в Плевен, бе установено неправомерно присъединяване към електрическата система, водещо до непълно отчитане на консумираната електрическа енергия. Уведомен е прокурор и образувано е досъдебно производство.

В село Еница 32-годишен мъж бе спрян от полицията докато шофира своя „Ситроен“. Наркотестът на място показа положителен резултат за метамфетамин. Нарушителят е бил задържан за срок до 24 часа, а в автомобила и дома му са намерени металотърсачи и детектор за злато без съответните документи.

Сигнал за трагичен пожар в село Малчика е постъпил рано сутринта, при който загубила живота си 91-годишна жена. Неправилната употреба на нагревателни уреди е определена като вероятна причина за инцидента. В други случаи, пожари са избухнали и в ж.к. „Кайлъка“ в Плевен, в Никопол, както и в къщи в Плевен и Кнежа, където са нанесени материални щети, но без сериозно засегнати хора. Пожар в контейнер за боклук също е бил засечен в Кнежа.

Министерството на вътрешните работи продължава с разследванията по всички случаи и призовава гражданите да бъдат внимателни и да се съобразяват с мерките за безопасност, за да избегнат подобни инциденти в бъдеще.