Заловен незаконен дърводобивчия и неправоспособен водач мотоциклет.

Полиция

От Информационния бюлетин на МВР – Плевен са съобщили за серия от инциденти, случили се в региона на 3 април 2024 година.

Един 65-годишен мъж е бил заловен в землището на село Драгаш войвода, Плевенско, докато незаконно отсича здрави тополови дървета с моторен трион. Установено е, че лицето е отсекло приблизително един кубичен метър дървесина без необходимите разрешителни документи. Дежурен прокурор при Районна прокуратура – Плевен е бил уведомен, а разследването по случая продължава.

В друг случай в село Крушовица, 20-годишен мъж е управлявал нерегистриран мотоциклет „Хонда“ без регистрационни табели. При проверка се оказва, че мотоциклетът е с прекратена регистрация, а младият водач не притежава необходимата правоспособност. Прокуратурата в Плевен е уведомена и е образувано бързо производство.

Пожарните служби на РСПБЗН – Червен бряг са потушили огън, който е възникнал от запалени сухи треви в местността „Папрата“ до града. В друг инцидент в село Еница е имало маслен разлив на пътното платно, който е бил адресиран своевременно от пожарната служба. Освен това, в град Плевен и село Черковица са регистрирани пожари, причинени от умишлено запалени отпадъци. За щастие, при тези инциденти не са настъпили преки материални загуби.