Лазарки наричаха за здраве и берекет в Община Плевен [ПД]

Uncategorized

Да има здраве и изобилие в Общината, да е спорна годината, да се множат добрините и да са щастливи всички, наричаха днес малките лазарки от трети клас в ОУ „Йордан Йовков”, които гостуваха в навечерието на едни от най-обичаните празници – Великденските, информират от пресцентъра на местната власт.

Благодарност към лазарките от името на ръководството и на служителите в местната администрация изрази кметът Георг Спартански: „Лазарица, Цветница и Великден, които идват, са едни от най-хубавите пролетни празници – природата се ражда за нов живот, нашите надежди и очаквания за по-добро също се възраждат. Това, което днес представихте пред всички нас, е осмисляло дните на нашите прародители поколения наред и ги е изпълвало с радост. Пожелавам ви да сте здрави и да пазите нашите традиции – всички ние сме българи и трябва да уважаваме наследеното през годините”, се обърна към гостите Спартански.

Всяко от децата получи по традиция лакомства за празниците. Лазарките подариха на домакините ръчно изработени в часовете по приложно изкуство картички.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт http://plevendnes.com