Люси Дяковска ще е специален участник в юбилейния концерт на някогашното си училище НУ„Отец Паисий“ в Плевен [ПД]

Uncategorized

Предстоят поредица мероприятия за 120-годишния юбилей на НУ „Отец Паисий“, информират от училището. Едно от тях е откриване на изложба с детски рисунки на тема „Моето училище“. На 19 април във 2 „в“ клас ще се проведе открита педагогическа практика на тема „Нашето училище – интересно и неповторимо“, в която са поканени да участват бивши учители, работили дълги години и пенсионирали се в училището. Срещата с настоящите преподаватели ще прерасне в юбилеен педагогически съвет, на който различните поколения учители ще споделят вижданията си за настоящето и бъдещето на НУ „Отец Паисий“.

Кулминацията на честванията ще бъде тържествен концерт на 4 май от 11 часа в ДКТ „Иван Радоев. Празникът ще е от децата за децата. На сцената ще излязат над 120 ученици от училището, ръководени от музикалния си педагог Елка Пъшева. Вокалните групи „Мики Маус“ и „Усмивка“ ще изпълнят песни, специално подготвени за юбилея на училището. Ще участват още камерен състав на Плевенската филхармония и Балетна формация при читалище „Съгласие“ с ръководител Маня Николова.

Водещ на концерта ще бъде актьорът Георги Ангелов, който ще си партнира с учениците Светослав Конов и Стефани Славчева. Музикален поздрав ще поднесат Биляна Добрева, Наталия Тодорова и Маргарет Георгиева, бивши ученици на училището и настоящи възпитаници на НУИ „П. Пипков“. Специално участие в събитието е отредено на световноизвестната певица Люси Дяковска, която също е бивша възпитаничка на училището.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт http://plevendnes.com