Положителен тест за метамфетамин, задържан млад мъж Плевен.

Полиция

От информационния бюлетин на МВР – Плевен са съобщили, че на 10 юли е започнато досъдебно производство срещу 25-годишен мъж, управлявал автомобил „Фолксваген“ по улиците на града. При проверка, младият водач дал положителна проба за метамфетамин и бил задържан за срок до 24 часа след като в колата му били открити наркотични вещества. Уведомена е Районната прокуратура в Плевен.

В други полицейски действия, служители от Никопол са установили причинителите на вандалски акт в село Муселиево, където са счупени прозорци и дървена дограма на необитаем частен имот. Двама извършители на деянието са били разкрити и работата по случая продължава.

При полицейска проверка край Долни Дъбник пък е засечен 25-годишен управляващ нерегистриран „Форд“, като е уведомен дежурният прокурор и е образувано бързо производство.

В град Левски полицията е образувала производство срещу 55-годишен мъж, хванат да управлява автомобил „Опел“ след употреба на алкохол с концентрация над 1.2 промила.

Относно пожарите в региона, екипи са реагирали на няколко инцидента с горящи отпадъци, храсти и сухи треви в Пордим, Кнежа, и селата Дебово, Козар Белене, Крушовене, Търнене, както и в района между селата Лазарово и Бреница, близо до Левски. Освен това, е локализиран и потушен пожар в контейнер за боклук в Плевен, както и пожар, който е унищожил напълно лек автомобил „Ауди“ в ж.к. „Сторгозия“ в града.