Пътни инциденти и нарушения разследва полицията в Плевен.

Полиция

Плевен, 25 март 2024 г. – Според информация от информационния бюлетин на Министерство на вътрешните работи в Плевен станаха известни подробности относно редица инциденти на територията на областта.

На 23 март, в Белене, 12-годишно момиче на велосипед е било ударено от автомобил „Пежо“, управляван от 49-годишен мъж. Инцидентът е станал около 16:20 часа на улица „Фердинанд Дечев“. Момичето е транспортирано в болница с фрактури, като състоянието ѝ не представлява опасност за живота. Водачът е тестван и е доказано че не е бил под влияние на алкохол. Започнато е досъдебно производство.

В село Божурица на 22 март, лек автомобил „Форд – Галакси“ е бил ударен от пътнически влак на железопътния прелез. Съобщението за инцидента е било подадено в 20:53 часа на номер 112. Въпреки че светлинната и звукова сигнализация е била включена, 57-годишният шофьор не е спрял при преминаването през железопътен прелез. В резултат на инцидента, мъжът е пострадал, като е получил травми на бял дроб и е настанен в клиниката по „Гръдна хирургия“ в Плевен. И двамата водачи са били тествани за употреба на алкохол и наркотици, като резултатите са отрицателни.

В село Крета е открито неправомерно присъединяване към електроразпределителната система на 22 март около 11:30 часа. Разследването на случая продължава, като е уведомен прокурор от РП – Плевен.

Различни бързи процеси са били инициирани след нарушения, свързани с управление на МПС под влиянието на алкохол или наркотици, както и за притежание на наркотици и непристойно поведение с използване на огнестрелно оръжие.

Пожарната безопасност също засяга района, като през почивните дни са регистрирани няколко пожара в сухи треви и отпадъци, но без сериозни материални загуби. Отделно, на 24 март е подаден сигнал за катастрофа на плевенската улица „Шипка“, където са взети незабавни мерки за оказване на помощ на пострадалите и установяване на обстоятелствата около произшествието.