Серия грабежи и побои тревожат полицията в Плевен.

Полиция

Според последния информационен бюлетин на МВР – Плевен, полицията активно работи по редица случаи на престъпления и инциденти, станали през последните денонощия.

В Плевен, полицията разследва случай на грабеж, случил се на 9 юни около 01:00 часа в ж.к. „Сторгозия“. 62-годишен мъж е бил нападнат от непознати, които с физическа сила са му отнели чанта и мобилен телефон „Самсунг“. Потърпевшият е прегледан от медицински екип и е установено, че има охлузни рани по брадата. Е образувано досъдебно производство, по което полицията продължава разследването.

В село Горни Дъбник е станала свада в магазин, която е прераснала във физическа саморазправа с продавача, като при нанесените удари му са разбити диоптрични очила. Извършителите са избягали и в момента са обект на издирване от страна на органите на реда.

Информира се и за самокатастрофиралия 62-годишен мъж в град Левски, който се ударил в стълб след губене на контрол над автомобила си. Положителна е била пробата му за бензодиазепини, след което е задържан.

Отчетени са и три случая на управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол в град Плевен и един случай на шофиране след употреба на кокаин.

Друг инцидент, отразен в бюлетина, е открит нерегистриран мотопед „Kreidler“, с който 47-годишен жител на Левски е бил уловен да се придвижва.

На територията, обхваната от органите в Плевен, са регистрирани и няколко пожара в сухи треви и нискостеблена растителност, както и пожар в автомобил, причинен от късо съединение, който е бил бързо потушен от пожарната служба. Възникнала е и нужда от техническа помощ за отстраняване на опасно дърво в училищен двор в Плевен.

МВР – Плевен продължава работата си по всички изброени случаи и призовава гражданите за всякаква информация, която може да допринесе за разкриване на престъпленията и установяване на виновните лица.