Спипани с наркотици, пожари гасени от служби в Плевен

Полиция

**Новини от МВР Плевен: Разкрити случаи на притежание на наркотици и пожари в региона**

От информационния бюлетин на Министерството на вътрешните работи – Плевен от 2 април 2024 г., е обявено, че полицията е провела бързи производства свързани с разкриване на наркотични вещества. На 1 април около 19:00 часа, 25-годишен водач на велосипед бе спрян за проверка в близост до село Еница, където при последвалата инспекция полицейските служители са открили на лява дръжка на велосипеда, под звънец, скрита марихуана. Младежът е доброволно предал веществото и признал, че е предназначено за лична употреба. В неговия случай е образувано бързо производство по чл. 354 „а“, ал. 3, т. 1 от Наказателния кодекс, като се чака физико-химическа експертиза за определяне вида и количеството на наркотика.

В друг инцидент на 31 март вечерта, 18-годишен е бил спрян за проверка в град Плевен. При него са открити подозрителни вещества, като предстои тяхната физико-химическа анализа. За този случай също е стартирано бързо производство за притежание на наркотици.

В секцията за пожарна безопасност и защита на населението, е съобщено, че екипи на РДПБЗН – Плевен са реагирали на няколко извиквания за запалени сухи треви в района на Радомирци, Въбел и град Тръстеник. В допълнение, на 1 април е получен сигнал за инцидент с технически неизправна газова бутилка в град Червен бряг. На място е изпратен екип, който е ликвидирал огъня без да са настъпили материални загуби.

По всички сигнали са предприети съответните мерки и действия. Обществеността е призована да е бдителна и да съдейства на органите на реда в случай на подозрения за нерегламентирано държание на наркотични вещества или пожароопасни ситуации.