Велосипедист пострада, множество пожари в села обхванаха района.

Полиция

Новина от Плевен: Велосипедист пострада при катастрофа, избухнали пожари опустошиха терени и сгради

Според информационният бюлетин на МВР – Плевен, серия от пътни инциденти и пожари са нарушили спокойствието на областта през последното денонощие.

На 20 юни сутринта, 56-годишен велосипедист е бил ударен от лек автомобил „Волво“, управляван от 52-годишна жена, докато правилно се движел по улиците на село Долни Луковит. Мъжът е претърпял сериозни наранявания, включително фрактура на крак и луксация на раменна става, и е настанен в ортопедичната клиника при болницата „Д-р Георги Странски“ в Плевен. Случаят се разследва, като е уведомен дежурен прокурор и е образувано досъдебно производство.

В областта са възникнали и множество пожари, поразили както сухи треви и нискостеблена растителност, така и селскостопански постройки. В Ленково небрежност с открит огън доведе до пожар, който унищожи сеялка, пет постройки и изоставена къща. Благодарение на съдействието на местни гасачески групи и земеделска техника са спасени околните сгради.

Пожар край село Коиловци унищожи 70 декара ечемичен посев, но благодарение на бързата интервенция на пожарникарите е спасен по-голям отрязък от полето. В село Изгрев пък огън, възникнал от газов уред, се разпространил до съседни имоти.

В късните часове на 20 юни избухнал пожар в дом в село Рупци, вероятно поради късо съединение. Пламъците унищожили покривна конструкция и домашно имущество, но за щастие без пострадали хора.

В ситуацията на извънредни произшествия, службите на МВР – Плевен продължават да работят неуморно, за да осигурят безопасността и да смекчат последствията от инцидентите в региона.