Актуални случаи от полицейската дейност и пожарната безопасност в информационен бюлетин на МВР

Полиция

От информационния бюлетин на МВР – Плевен, получаваме следните новини от последните дни:

На 25-ти януари беше обявено, че Районно управление – Долна Митрополия е започнало бързо производство спрямо 49-годишен мъж, управлявал автомобила си „Сеат“ на улица „Трети март“ в града след употреба на алкохол. Той беше проверен около 11:40 часа на предишния ден и е дал положителен тест за алкохол, като измерената стойност на алкохола в кръвта му беше над 1.2 промила. След издаване на талон за медицинско изследване бе взета и кръвна проба за химически анализ. Водачът е бил задържан за срок до 24 часа, а на място е съставен и акт за нарушението. Автомобилът му е бил огледан и оставен на съхранение в полицейското управление. Районна прокуратура – Плевен е уведомена, а разследването продължава под наблюдението на разследващ полицай.

Полицията в Долни Дъбник действа бързо на сигнал, получен на 22-ри януари за извършена взломна кражба в село Садовец. Според съобщението, крадецът е влязъл през прозорец със счупено стъкло на предверие на наследствен имот и е задигнал газов пистолет, две електрически китари и три ловни ножа. От проведените оперативни действия, полицейските служители са установили и задържали 47-годишен мъж като извършител на кражбата. Задържан е за срок от 24 часа, а откраднатите предмети са върнати. След оглед на местопрестъплението, е образувано досъдебно производство и е сезирана прокуратурата.

В областта на пожарна безопасност и защита на населението, на 24-ти януари екип на РС ПБЗН – Плевен е предоставил техническа помощ, като е отводнил мазе в жилищна кооперация на площад „Македония“. Същия ден, след подаден сигнал за пожар в къща в град Червен бряг, екип на пожарната служба бързо е потушил огъня, като е предотвратил пожара от разпространение. Унищожени са покривна конструкция с площ от 15 кв.м. и караван с площ от 5 кв.м., като са спасени околните сгради. Причината за възникването на пожара е посочена като строителна неизправност.

МВР – Плевен продължава с разследванията по всички инциденти и ще осигури повече информация при наличието на нови развития.