„Задържани за наркотици, оръжия и организираните борби с пожари.“

Полиция

От информационния бюлетин на МВР – Плевен, получаваме следната информация:

На 24 юли за шофиране след употреба на наркотици е задържан 32-годишен мъж в село Садовец. Тестът за наркотици е показал положителен резултат за канабис. Случаят се разследва, а мъжът е задържан с полицейска мярка за до 24 часа.

През нощта на 28 юли в село Еница е установено лице със съмнително вещество, което самото е признало за метамфетамин. Започнато е бързо производство по случая.

Конфискувани са оръжия и боеприпаси след спиране за проверка на лек автомобил в парк „Кайлъка“. Образувани са материали по случая и трима мъже са задържани за срок до 24 часа в рамките на специализирана операция.

Скандал между двама мъже в град Койнаре завършил с телесна повреда и фрактура на крака. Задържан е извършителят, образувано е досъдебно производство по случая.

В плевенския квартал „Сторгозия“ 36-годишен мъж е предал доброволно тревиста маса, започнато е бързо производство и е взета физико-химична експертиза по случая.

Отчетени са множество пожари в землищата на различни села и градове в областта между 26 и 29 юли. Пожарните служби успешно са се справили с потушаването. Причините варират от небрежност до късо съединение.

Това са основните новини от доклада на МВР – Плевен за периода. Работата по всички случаи продължава.