Задържан за наркотици в Плевен, пожари поразиха региона.

Полиция

От информационния бюлетин на МВР – Плевен съобщават за задържан мъж при акция на булевард „Русе“ в града. На 1 август в 16.30 часа 40-годишен мъж е забелязан да изхвърля на земята станиолова свивка с подозрително вещество. Местопроизшествието е посетено от полицейски служители и е извършен оглед. Веществото е конфискувано за лабораторно изследване, а мъжът е задържан за срок от 24 часа. МВР Плевен извести, че е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.354а, ал.3, т.1 от НК. Работата по случая продължава.

Отделно, през последните 24 часа, пожарна безопасност и защита на населението е отразила серия от пожари в сухи треви и нискостеблена растителност в района на селата Чомаковци, Асеново, Горско Сливово, Аспарухово, Божурица, Рибен, Крушовица, Стежерово, край Кнежа, както и в село Татари и град Летница. Вероятната причина за пожарите е небрежност при боравене с открит огън.

Допълнително на 1 август в 13:08 часа в РСПБЗН – Плевен е постъпил сигнал за инцидент с неизправна туристическа газова бутилка в Славяново, водеща до унищожение на ПВЦ и интериорна врата и опушване на стени. Благодарение на своевременната реакция, били са предотвратени по-значителни материални щети и застрашаване на живота на гражданите.