Бързи акции против наркоразпространение и пожари в Плевенската област.

Полиция

От информационния бюлетин на Министерство на вътрешните работи – Плевен, се разпространява информация за редица полицейски операции и инциденти на територията на област Плевен.

На 22 април около 10:30 часа в село Търнене, служители от Второ Районно Управление са спрели за проверка 20-годишен младеж, който доброволно е предал полиетиленов плик със зелена тревиста маса, предполагаемо марихуана. Пробите са изпратени за експертиза, образувано е бързо производство и случаят е докладван на дежурен прокурор в Районна прокуратура – Плевен.

Същата вечер, около 21:00 часа, в село Градина е спрян за проверка автомобил „Фолксваген Пасат“. При проверката на водача и двамата пътници е открито бяло кристалообразно вещество, за което пасажер на възраст 46 години твърди, че е за лично ползване. Водачът е тестван за употреба на наркотици и резултатът е отрицателен. Тримата мъже са задържани за до 24 часа, а разследващ полицай продължава действията по случая.

В същия ден, в землището на жилищен комплекс „Сторгозия“ служители на Управление Пожарна Безопасност и Защита на Населението – Сторгозия успешно са потушили пожар, възникнал в сухи треви. Благодарение на тяхната бърза реакция, е предотвратено разпространението на огъня.

В плевенския квартал „Сторгозия“ е възникнал и пожар в мазе на жилищен блок, който е потушен от огнеборците. Инцидентът, случил се на 22 април в 12:29 часа, е довел до унищожение на домашно имущество и уреди, но благодарение на своевременната намеса, е спасена самата сграда. Първоначални данни сочат късо съединение като причина за пожара, като щастливо пострадали лица няма.