Задържаха 34-годишен за кражба на черна кожена чанта в Червен бряг.

Полиция

### Задържан е крадец в Червен бряг, изгоряха сухи треви и отпадъци в различни населени места в Плевенско

Информационен бюлетин на МВР – Плевен съобщава за сериозни криминални инциденти и пожари в региона.

На 9 септември в Червен бряг е задържан 34-годишен жител на града за кражба. Столичанин е уведомил полицията, че в периода от 11:00 до 11:45 часа е била открадната мъжка черна кожена чанта от площад „Марко Ненков“. В нея се съдържали три хиляди лева, лична карта, две дебитни карти и два мобилни телефона. В резултат на бързите оперативни действия, извършителят е бил идентифициран и задържан за 24 часа. Част от откраднатите вещи са били доброволно върнати. Досъдебното производство по случая продължава, като уведоменият дежурен прокурор от РП – Плевен ще ръководи процеса.

През изминалото денонощие в Плевенско също е имало няколко инцидента с пожари. Пожарната е реагирала на запалени сухи треви и нискостеблена растителност в землищата на село Вълчитрън, в град Гулянци на улица „Св. Св. Кирил и Методий“, и край Кнежа, близо до стопански двор.

На 10 септември в 21:20 часа е подаден сигнал за запалени отпадъци в метален контейнер на плевенската улица „Стоян Заимов“. В 21:45 часа е регистриран втори пожар на отпадъци в контейнер в ж.к „Дружба“. И двата пожара са били локализирани и потушени от РС ПБЗН – Плевен с един автомобил.

Същият ден, в 11:21 часа, е получен сигнал за пожар в стопанска сграда в село Брест. Пожарна служба от Гулянци е успяла да потуши огъня, който е унищожил 50 кв.м покривна конструкция. Огнеборците предполагат, че небрежност при боравене с открит огън е причината за инцидента. Благодарение на техните усилия, околните сгради са били спасени.

Информацията е събрана и предоставена от информационния бюлетин на МВР – Плевен.