Издирван автомобил от Чехия открит във вилна зона край Червен бряг.

Полиция

### Плевен: Полицията задържа краден автомобил и конфискува алкохол и безакцизно гориво

На 3 септември са били проведени поредица от полицейски акции в Плевенска област, съобщава информационният бюлетин на МВР-Плевен.

Във вилната зона „Маркова могила“ край град Червен бряг полицейски екип е извършил проверка, при която е установен „Фолксваген“, обявен за издирване от Чешката република с шенгенски идентификатор. Автомобилът е репатриран и съхранен в поделение на МВР, а случаят е предаден на дежурния прокурор при РП – Плевен за досъдебно производство.

В село Садовец, в частен имот, са били намерени и иззети 95 литра течност с мирис на етилов алкохол и алкохолен градус 48. Следователите са открили седем туби с жълта на цвят течност в дома на 45-годишен жител на селото. Работата по случая е поета от служители на ТД „Митница“ – Русе, като предстои административно отношение по Закона за акцизите и данъчните складове.

В село Градина, в рамките на специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления с акцизни стоки, органите на реда са конфискували 97 литра етилов алкохол с алкохолен градус 48 и 450 литра дизелово гориво, за които липсват документи за произход и платен акциз. Собственикът на имота твърди, че течността е ракия. Незаконните стоки са иззети от ТД „Митници“ – Русе, и продължава работата по случая под наблюдението на прокурор при РП – Плевен.

Пожарите отново станаха предизвикателство за жителите на Плевенска област. На 3 септември екипи от РДПБЗН – Плевен са гасили запалени сухи треви, отпадъци и нискостеблена растителност на различни локации, включително селата Бръшляница, Ясен, Горни Дъбник и други. В землището край Червен бряг пожар от стърнища е преминал низово през борова гора около 40 декара, а в местността „Ежов дол“ огънят от поляна е засегнал широколистна гора около 45 декара.

От РДПБЗН – Плевен отново припомнят, че категоричната забрана за палене на сухи треви и стърнища остава в сила и нарушителите ще бъдат строго санкционирани.