ОДМВР – Плевен спира незаконно разпространение на стоки с марки.

Полиция

**Информационният бюлетин на МВР – Плевен: Арести и разследвания при спецоперации**

ОДМВР – Плевен успешно осуети незаконно разпространение на стоки, носещи логото на известни търговски марки. Специализираната операция беше проведена от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ и експерти от Базова научно-техническа лаборатория на територията на град Плевен. Вчера около 08:10 часа е извършено претърсване и изземване в жилището на 45-годишна жена в ж.к „Дружба“. По време на процесуално-следствените действия в апартамента са намерени 34 броя облекла, включително къси гащета, спортни клинове, анцузи, грейки и тениски от четири запазени търговски марки, както и два ръчни часовника. Работата по изясняване на незаконната дейност продължава. По случая е уведомен дежурен районен прокурор при РП – Плевен и е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.172 „б“, ал.1 от НК.

Вчера около 16:30 часа в град Койнаре на улица „Христо Смирненски“ са спрени две каруци с конски впряг. Първата каруца, управлявана от 47-годишен мъж, е била натоварена с 1.5 куб.м. дървесина от вида „Акация“ и „Черница“. На същото място и в същия час е проверена и друга каруца, с водач – 26-годишен мъж, превозваща 1 куб.м. дървесина от вида „Акация“ и „Джанка“. При извършените проверки е установено, че дървесината не е маркирана с контролна горска марка, а мъжете не са представили редовно писмено позволително (превозен билет). Образувани са бързи производства за престъпления по чл.235, ал.6 от Наказателния кодекс. Случаят продължава да се разследва.

На 25 септември около 23:30 часа в град Кнежа на улица „Искър“ е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген“, управляван от 42-годишен мъж. Проверката с техническо средство „Алкотест дрегер“ е установила, че водачът управлява МПС с концентрация на алкохол над 1.2 промила. Мъжът отказал да даде кръв за медицинско изследване, за което му е съставен акт по Закона за движение по пътищата. Уведомен е дежурен прокурор в РП – Плевен. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.343 „б“, ал.1 от Наказателния кодекс. Продължава работата по случая.

През изминалото денонощие екипи на пожарната са погасили пожари в сухи треви и нискостеблена растителност в землищата на селата Бяла вода, Бацова махала и Горни Дъбник, като няма материални загуби. В 16:43 часа на 25 септември в село Опанец е възникнал пожар в автомобил „Сеат“ поради техническа неизправност. Пожарът е унищожил автомобила и документи, но огънят е потушен своевременно от служители на У ПБЗН – Долна Митрополия.