Официално: Плевен е на воден режим. Вижте графика на прекъсванията

Ексклузивно Най-важното Новини Общество

След публикация на Pleven.info, от ВиК Плевен публикуваха обявление, че Плевен е на воден режим поради засушаването. От него става ясно, че водата ще бъде преустановявана между 23:00 и 05:00 часа. През деня дружеството ще се старае водата да не бъде спирана и спиране ще има само в извънредни случаи.

Ето цялото обявление

Постъпващите водни количества от водоизточниците за селищата от водоснабдителната група ”Плевен” са недостатъчни за осигуряване на непрекъснато водоснабдяване в следните населени места: гр. Плевен гр. Долна Митрополия, гр. Тръстеник, с. Биволаре, с. Бохот, с. Брестовец, с. Буковлък, с. Къшин, с. Ласкар, с. Николаево, с. Опанец, с. Победа, с. Ралево, Тодорово и с. Ясен. Причините за това са настъпилото трайно засушаване и повишената консумация на питейна вода през летния сезон.
В тази връзка Ви уведомяваме, че се налага въвеждане на режимно водоснабдяване за посочените населени места и водоподаването ще бъде преустановявано от 23,00 часа до 05,00 часа. Режимният график е съобразен с техническите възможности на водоснабдителната система и съществуващата инфраструктура.
От наша страна ще бъдат предприети всички възможни мерки да се избегне спирането на водоподаването през деня, но в случай че постъпващите водни количества от група „Черни Осъм“ през денонощието са критично ниски, е възможно в някои от дните да се наложи спиране на водата и от 13,00 часа до 16,00 часа.
Въвеждането на режимно водоснабдяване е крайна мярка, но няма друга техническа възможност да се акумулират водни количества, с които да се осигури водоподаване на всички потребители. При промяна на ситуацията, режимът може да бъде променян или отменен.