„Плевен: Издирват нападатели за грабеж, наркотици и смъртен пожар

Полиция

**Информационен бюлетин на МВР – Плевен: Полицията работи по установяване на извършители на грабеж и други престъпления**

На 12 август около 21:30 часа, на улица „Чаталджа“ в Плевен, 47-годишен мъж беше нападнат от група момчета, които му нанесоха побой и отнеха пари и две кенчета с бира чрез физическа сила и заплахи. Районната прокуратура в Плевен е сезирана, а досъдебното производство за престъпление по чл.198, ал.1 от Наказателния кодекс е образувано. Потърпевшият, който е с леки наранявания, е разпитан и освидетелстван.

На 20 август около 17:10 часа, на булевард „Русе“ в Плевен, 18-годишен младеж е задържан за притежание на две цигари „Вейп“, съдържащи тетрахидроканабинол. Веществото е предадено доброволно, а назначаването на физико-химическа експертиза предстои. Образувано е досъдебно производство съгласно чл.354 „а“, ал.3, т.1 от Наказателния кодекс, като разследването продължава.

В 02:33 часа на 21 август постъпил сигнал за пожар в частна селскостопанска постройка в село Бреница. При гасенето на пожара в двора е намерено безжизнено и обгоряло тяло на 81-годишния обитател на имота. По предварителна информация, инцидентът е възникнал вследствие на късо съединение. Досъдебното производство по случая е в ход.

През изминалото денонощие пожарникарите са погасили пожари в сухи треви, стърнища, отпадъци и нискостеблена растителност в Плевен и околните села. Причината за пожарите е небрежност при боравене с открит огън. От РДПБЗН – Плевен напомнят за забраната за палене на огън на открито, като нарушителите ще бъдат санкционирани.

На 20 август, служители на РСПБЗН – Левски са оказали съдействие на водач и пътници от самокатастрофирал автомобил в село Обнова. Лицата са били извадени от местни граждани преди пристигането на екипа.