Плевен: Полиция задържа младежи за взломна кражба на дограма.

Полиция

От информационния бюлетин на Министерство на вътрешните работи – Плевен, постъпи съобщение за взломна кражба и пожарни инциденти с бърза реакция на съответните служби.

На 22 февруари е регистрирана кражба в село Ясен, когато полицията е уведомена за липсваща дограма от апартамент. От реакцията на полицията в рамките на проведените оперативно-издирвателни мероприятия, е установено, че извършителите са двама непълнолетни – на 16 и 17 години. Съвместно и сговорено младежите са демонтирали и продали дограмата, както и други вещи от апартамента, след което са задържани. По случая е образувано досъдебно производство и е сезирана прокуратурата, а разследването продължава.

В допълнение, бюлетинът съобщава за случаи на пожари в сухи треви, нистостеблена растителност и отпадъци в землищата на селата Сухаче и Божурица, близо до град Кнежа в местността „Къмпинга“, и в град Гулянци на улица „Опълченска“. Благодарение на своевременната и бърза намеса на районните пожарни служби, е предотвратено разпространението на огнената стихия и са избегнати сериозни материални щети.