Полицията в Плевен залови извършител на грабеж и иззе наркотици.

Полиция

Информационният бюлетин на МВР – Плевен съобщава за редица инциденти през последните дни.

### Грабеж в Плевен: Полицията задържа извършител

Полицията в Плевен залови извършител на грабеж по горещи следи. На 5 август около 16:30 часа в Първо РУ постъпил сигнал от 24-годишен младеж, който съобщил, че е бил нападнат, пребит и ограбен от непознат мъж. Извършителят, 39-годишен плевенчанин, е установен в жилище в града, където е намерено бяло кристалообразно вещество – по данни на обитателя „пико“. Откраднатите пари са върнати на пострадалия и се съхраняват в Първо РУ – Плевен. Разследването по случая продължава под ръководството на прокурор от РП – Плевен.

### Пътнотранспортно произшествие с пешеходка в Плевен

Пешеходка пострада при пътен инцидент на кръстовището на улица „Димитър Константинов“ и улица „Св. Св. Кирил и Методий“ в Плевен. Жената била блъсната на пешеходна пътека на 5 август около 09:20 часа. Водачът на автомобила напуснал мястото на произшествието, но по-късно бил установен – 79-годишен плевенчанин. Пострадалата е откарана в Центъра за спешна медицинска помощ и диагностицирана с фрактура на лява тазобедрена става. И двамата участници в инцидента са тествани за употреба на алкохол и наркотици, като пробите им са отрицателни. Образувано е досъдебно производство.

### Управление на автомобил след употреба на алкохол в Левски

На 5 август полицейски служители от РУ – Левски задържаха 55-годишен мъж за управление на автомобил след употреба на алкохол. Той бил спрян за проверка на улица „Л. Каравелов“ в Левски около 13:45 часа и тестът за алкохол отчел над 1.2 промила. Мъжът отказал да даде кръвна проба за химически анализ и бил задържан за срок до 24 часа. Разследването по случая продължава под ръководството на Районната прокуратура в Плевен.

### Пожари в Плевенска област

През изминалото денонощие в Плевенска област са гасени пожари в сухи треви, стърнища, отпадъци и нискостеблена растителност в селата Петърница, парк „Кайлъка“, край Червен бряг, край Койнаре и в село Крушовица. Причината за произшествията е вероятно небрежност при боравене с открит огън.

Източник: информационният бюлетин на МВР – Плевен.