Полицията откри наркотици и направи арести в село Глава.

Полиция

### Информационен бюлетин на МВР – Плевен: Нарушения и престъпления от последните дни

Плевен, 3 септември 2024 – Снощи в 19:50 часа в село Глава полицаите спряха лек автомобил „Пежо“. Установено е, че водача на автомобила е 69-годишен мъж, а пътника – 33-годишен мъж. При проверката бе намерена черна текстилна чанта, съдържаща полиетиленов плик с размери 9 см х 8 см, пълен със суха зелена тревиста маса, която вероятно е наркотично вещество. В последваща акция, проведена в имота на 33-годишния мъж в град Искър, бяха намерени и иззети четири гриндера, електронна везна, лаптоп, мобилни телефони, WiFi камери и десет семена с диаметър 2 мм. Водачът и неговият спътник са задържани за срок до 24 часа. Случаят е предаден на Районната прокуратура в Плевен и е образувано досъдебно производство.

В други новини, служители на Второ РУ в Плевен образуваха бързо производство по случай с управление на автомобил след употреба на алкохол. На 1 септември на ул. „Воден“ в града беше извършена проверка на 55-годишен шофьор на „Опел“. Тестът показал над 1.2 промила алкохол. Водачът е задържан за срок до 24 часа, а Районната прокуратура е уведомена. Разследването продължава.

Извършителите на взломна кражба в село Глава също бяха заловени. Между 21 август и 30 август, прозорец на частен дом беше разбит и откраднати неизвестен брой инструменти. Чрез бързи оперативни действия полицаите установиха, че извършителите са двама 15-годишни в съучастие с 28-годишен. Част от откраднатите вещи са намерени и иззети. Случаят е предаден на районния прокурор и е образувано досъдебно производство.

Разследване в участък „Тръстеник” разкри извършителя на домова кражба в село Ставерци. На 2 септември в 10:30 часа беше съобщено за откраднати фреза, два абрихта, монитор, осем метални туби за гориво и други вещи от стопанска постройка. При оперативните действия беше задържан 46-годишен мъж и голяма част от откраднатите вещи бяха открити и предадени. По случая е образувана преписка.

На 2 септември в земнищата на села Горник, Божурица, Дисевица и други, както и в градовете Плевен и Червен бряг, бяха погасени запалени сухи треви и отпадъци. Същия ден беше съобщено за пожар в селскостопанска постройка в село Бреница. Предполагаемата причина за инцидента е небрежност при боравене с открит огън. Унищожена е покривна конструкция и различни селскостопански инструменти.

Източник: Информационен бюлетин на МВР – Плевен