Полиция спаси мост от вандализъм в землището Плевен.

Полиция

От информационния бюлетин на МВР – Плевен, беше съобщено за редица происшествия, станали в региона през последното денонощие. В землището след село Опанец, в посока град Долна Митрополия, бяха задържани двама мъже, които са трошили конструкцията на мост над река Вит. Служители от Първо РУ на МВР са интервенирали своевременно и са предотвратили по-нататъшни увреждания на съоръжението. Задържани са 46-годишен и 17-годишен, които с чук и арматурна ножица успели да изкъртят части от моста. Проведен е оглед и е започнато досъдебно производство за престъпление по Наказателния кодекс.

Допълнителни инциденти включват пожари в сухи треви, нискостеблена растителност и отпадъци в землището край Плевен, както и в село Търнене. Благодарение на своевременната намеса на пожарната служба, пламъците са били ограничени, без да се налага да се справят с големи пожари или значителни материални загуби. Отбелязана е също техническа помощ, оказана на самокатастрофирал автомобил, както и премахването на опасни дървета от екип на У ПБЗН – Сторгозия.

В заключение, МВР – Плевен подчертава важността на бързата реакция и професионалното поведение на служителите на реда и пожарната безопасност в предотвратяването на потенциално опасни ситуации и увреждане на обществена собственост.