Задържани наркодилъри и пияни шофьори в Плевенско.

Полиция

**Новина от Плевен: Наркоразпространители задържани и опит за грабеж в дома на възрастен мъж**

От информационния бюлетин на Министерството на вътрешните работи – Плевен беше съобщено, че на 16-ти февруари в село Гривица са задържани двама мъже на възраст 42 и 46 години. По-възрастният изхвърлил през ограда на двор неправилно формовано полиетиленово топче с подозрително вещество, идентифицирано като метамфетамин. В жилището на 42-годишния са открити различни предмети, сред които и електронна везна, вероятно използвана за наркотична дейност. Образувано е досъдебно производство срещу задържаните.

На 17 февруари двама нападатели влезли в дома на 75-годишен мъж в село Радомирци, нападнали го с дървен прът и поискали пари. Въпреки претърпяното нападение, възрастният гражданин успял да се защити, като отнел пръта и нападателите се оттеглили празни ръце. Направен е оглед от полицията, а прокуратурата продължава работата по случая.

На 17 февруари са стартирани три бързи производства за шофиране след употреба на алкохол. Трима мъже с отчетен значителен алкохол в кръвта са засечени и задържани от служителите на реда. Също така, на 18 февруари млад мъж е задържан за управление на МПС по време на отнета свидетелство за управление на моторно превозно средство. Образувани са съответните бързи производства.

В същия бюлетин е отразен и редица инциденти, свързани с пожарна безопасност. На 16 февруари екип на пожарната е отреагирал на няколко извиквания, включително пожар в къща в село Бръшляница и автокатастрофа, при което е имало изтичане на газ в Плевен. Пожарните служби са действали оперативно при всички случаи, с не един загинал или по-сериозно пострадал гражданин.