Културните събития в Плевен от 19 до 25 февруари – вижте седмичния афиш!

Последни новини


Днес, 19 февруари, в град Плевен се чества 80-годишнината на известния писател и поет Георги Константинов. Юбилейната вечер, организирана от Дружеството на писателите в Плевен и местната община, ще се състои в зала „Катя Попова“ от 17:30 часа. Програмата включва представяне на негови стихове и неговата последна поетична книга „Живея високосно“.

И други културни события предстоят в Плевен през следващите дни. На 21 февруари ПГМЕТ – Плевен организира обществено обсъждане на теми, свързани с образованието и пазара на труда. Младият пианист Александър Иванов ще изнесе концерт на 24 февруари, а ХГ „Илия Бешков“ предлага безплатни арт занимания за деца всяка събота.

Плевенската филхармония ще има концерт „Да обичаш Гершуин“ на 22 февруари, като това събитие стартира и национално турне на филхармонията. В хода на турнето ще бъдат представени вдъхновяващи композиции от Джордж Гершуин.

Театралната афиша на Плевен предлага разнообразни постановки, включително „Монолози на V“ на Ева Енслър и интерпретация на Шекспировия „Хамлет“, насрочени съответно за 19 и 20 февруари. Гостуващите представления „Дани и дълбокото синьо море“ и „Сладка смърт“ са планирани за 21 и 23 февруари, а постановка на „Спящата красавица“ ще зарадва младата аудитория на 22 февруари.

В НЧ „Съгласие 1869“ се задава концерт на „Най-доброто от Комеди клуб“ на 20 февруари, и спектакълът „Империя на красотата“ на 22 февруари, в който участват Бойка Велкова, Силвия Лулчева и Михаил Сървански.