Иззет алкохол без бандерол и задържан нападател в Плевен.

Полиция

## Операция на МВР в Плевен разкри продажба на нелегален алкохол

Плевен, 5 юни 2024 г. – Секторът „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОД МВР – Плевен, проведе успешна операция и иззе голямо количество алкохол, продаван без необходимите български акцизни бандероли. При акцията, проведена вчера около 16:30 часa, бяха проверени два магазина в града, където полицейските служители откриха и конфискуваха общо 37 бутилки с различна вместимост, съдържащи алкохол. Последвалото претърсване в имот, обитаван от 52-годишен мъж от град Павликени, доведе до откриването на още 21 бутилки с алкохол с вносни марки, също без акцизни бандероли. Работата по случая продължава, а дежурен прокурор от Районна прокуратура – Плевен е уведомен за образуваното досъдебно производство.

## Полицейска акция спасява заложник и открива престъпник след нападение в Плевен

Жителите на село Рупци станаха свидетели на смелата и решителна намеса на полицията, след като 62-годишен мъж, страдащ от психични проблеми, се барикадира и нанесе прободни рани на две жени. Сигналът за инцидента е бил подаден снощи в 19:12 часа, след което полицейски служители бързо са се отзовали на местопроизшествието, където са открили счупени домакински съдове и потрошено имущество. За да изведат агресора от помещението, където той се барикадирал с едната от жертвите си, полицаят е произвел изстрели в безопасна посока. Задържаният е откаран в УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ – Плевен с полицейска охрана. Жените са получили медицинска помощ, едната от които е хоспитализирана, но извън опасност за живота.

## Пожарната в Плевен неутрализира опасности и реагира на инциденти

В рамките на последното денонощие служители на РДПБЗН – Плевен са осигурили техническа помощ в три различни случая: отстраняване на опасно дърво, измиване на пътни платна след инциденти и погасяване на запалени сухи треви в индустриална зона. С благодарността на гражданите, пожарникарите продължават своята непрекъсната работа за защита на населението и имуществото.

Тези новини бяха предоставени от информационния бюлетин на МВР – Плевен.