Множество полицейски акции срещу пияни шофьори засечени.

Полиция

**От МВР Плевен информират за серия от полицейски производства и инциденти**

Новините от последните дни, разпространени от информационния бюлетин на Министерството на вътрешните работи – Плевен, донесоха информация за редица полицейски производства и пътно-транспортни инциденти в региона.

На 19 април в град Кнежа, 23-годишен мъж е заловен да управлява „Ауди“ въпреки наложеното му административно наказание. Проверката показала, че той не разполага със свидетелство за правоуправление и е с наказателно постановление за същото нарушение. Образувано е бързо производство.

Същия ден в Кнежа и 41-годишен мъж е спрян за проверка докато шофира „Мерцедес“. След тест за алкохол са отчетени стойности над 1.2 промила. Водачът отказал да даде кръвна проба и е задържан за 24 часа, а автомобилът е бил подложен на оглед. Сходно нарушение е констатирано и при 56-годишен водач на „Волво“ в село Крушовица. Задържаната на 21 април жена шофьорка от РУ- Никопол е била с алкохолна концентрация над посочената граница.

Значителен инцидент е регистриран в местността „Рогочово“ през седмицата, където е намерен 70-годишен мъж, обвинен в стрелба по водопроводни тръби с ловна пушка, поради конфликт за ползването на вода за напояване. По случая е образувано бързо производство.

На различни места в областта са регистрирани и аварии на леки автомобили с причинени телесни повреди на водачите. Отделно, един опит за убийство е засечен в село Реселец, където 39-годишен мъж е намушкал съселянин си след скандал, като последният е оцелял без опасност за живота.

Полицията също така е регистрирала икономически престъпления като бракониерство и запалване на отпадъци в Плевен и околните села. За всички случаи са предприети подходящи мерки и продължава разследването.

Бюлетинът обобщава и дейности свързани с пожарната безопасност, като пожарите, самозапалили се сажди и техническа помощ след пътни инциденти. Оказана е помощ за освобождаването на италиански граждани, заседнали в асансьор в Плевен, и са предприети действия за гасене на запалени сухи треви.