Мотопедист и две жени ранени при произшествия около Плевен.

Полиция

Заглавие: Плевенско се сблъсква с поредица от пътни инциденти и произшествия

От информационния бюлетин на Министерството на вътрешните работи – Плевен стана ясно, че на територията на областта са регистрирани няколко сериозни пътно-транспортни произшествия и други важни инциденти.

Плевен, 08 юли 2024 г. – В село Ленково е станал инцидент на 6 юли, когато 54-годишен мотопедист е бил блъснат от автомобил БМВ, управляван от 27-годишен мъж. Мотопедистът, излизайки от двора си, е пострадал и е настанен в клиниката по ортопедия и травматология с фрактура на лопатка и счупени ребра, но е в извън опасност за живота.

Друг инцидент бе регистриран край Плевен на 7 юли, където товарен автомобил „Мерцедес“ се е сблъскал челно с лек автомобил „Сеат“. Две жени, пътници в „Сеат“-а, са в тежко състояние и са настанени с опасност за живота. За изясняване на обстоятелствата по случая са уведомени съответните служби, проведен е оглед, а движението по пътя Плевен – Ловеч временно бе пренасочено през обходен маршрут.

По пътя за Белене, надзирател е намерил бяло прахообразно вещество и са образувани досъдебни производства. Освен това в Плевен 36-годишен е задържан за шофиране под влияние на марихуана, а в Червен бряг е спрян 23-годишен водач на „Фолксваген“, притежаващ канабис, и шофиращ след употреба на наркотични вещества.

Полицията е образувала бързи производства и за двама шофьори, управлявали след употреба на алкохол в Плевен и Славяново, и още един нарушител в Плевен, който отказа кръвна проба след положителен алкотест.

Отдел „Пожарна безопасност и защита на населението“ съощава, че в периода от 4 до 8 юли са ликвидирани 67 произшествия, включително пожари в различни населени места, както и в землищата на няколко села. Срещнати са и инциденти като самозапалване на товарен автомобил и пожар в стопанска постройка, предизвикан от късо съединение.

МВР – Плевен призовава гражданите да бъдат внимателни на пътя и да спазват правилата за пожарна безопасност. Ще бъдем благодарни за съдействието и осъзнатото поведение за предотвратяване на бъдещи инциденти.