Младеж предал марихуана на полицията; различни пожари гасени.

Полиция

От Бюлетин на МВР – Плевен, дойде информация за серия от инциденти и полицейски производства от последните дни.

На 7 май тази година, около 10:00 часа, в град Славяново полицейски служители са спрели за проверка 16-годишно момче. Той доброволно е предал хартиена свивка с размери приблизително 1,5 см на 1,5 см, съдържаща тревиста субстанция, която твърди, че е марихуана. В момента се очакват резултатите от химическата експертиза за потвърждаване на наркотика. По случая е уведомен дежурен прокурор в Районна прокуратура – Плевен, а разследването продължава.

В областта на пожарната безопасност, екип на РС ПБЗН – Плевен осигури техническа помощ на 7 май, като изми пътното платно на булевард „Георги Кочев“ в града. В същия ден, възникнал пожар в къща в село Горна Митрополия е напълно унищожил постройка от 45 кв. метра, като щастливо няма пострадали лица. Огнеборците от У ПБЗН – Долна Митрополия успешно са предотвратили разпространението на огъня към съседна лятна кухня.

В ранните часове на 8 май, в Плевен на улица „Цар Самуил“ били забелязани запалени отпадъци в контейнер за смет. В борбата с пламъците са се включили служители от местната пожарна служба.

Надлежните власти апелират към гражданите да проявяват внимание и да спазват мерките за пожарна безопасност. Подробности около случаите се уточняват и разследват от компетентни лица.