Киров похвали Рилски Спортист и предупреждава: за победа нищо още не е решено

БАСКЕТБОЛ Спорт


Главният треньор на баскетболния отбор „Рилски Спортист“ Любомир Киров изрази одобрение към своя отбор след триумфа над „Спартак“ в първата среща от полуфиналите на Сезам НБЛ. Въпреки успеха, той предупреди, че борбата в серията още не е решена. В заявлението си след мача той коментира следните аспекти:

„В началната фаза на играта можехме да усетим известно напрежение, което е обичайно за първи мач. Отборът от Плевен влезе в мача с по-добър игрови ритъм след три трудни срещи. Ние успяхме да се справим с това во втората половина на играта, особено в отбрана. Успехът ни да блокираме техните атаки беше ключов. Така успяхме да подобрим и своята атака. Разполагаме с широк състав и всеки играч влезе в игра с увереност. Разликата в точките, които си спечелихме през първото и второто полувреме, говори сама по себе си.

Не важи дали играчът е титуляр или на резервната скамейка – те всички тренират заедно и работят заедно. Всеки има възможност да се докаже и да играе, ако покаже необходимата игра и самочувствие. Енергията на терена е от съществено значение, и Ицо показа, че я притежава, като днес игра много добре. Очаквам той да продължи в същия дух с неговото прекрасно развитие. Въпреки това, аз съм удовлетворен от целия екип. Важно е да запомним, че водим серията с 1-0.

Серията е далеч от приключване – играем до три победи. На полуфинал сме и се изправяме пред силен отбор и техен уважаван треньор. Всичко е възможно. Трябва да сме смирени и здраво стъпили на земята, за да излезем още по-мотивирани за втората среща.“
Информацията за тази новина е предоставена любезно от bgbasket.com