„Спартак Сезам НБЛ загуба Рилски, Първис оптимистичен за втори мач“

БАСКЕТБОЛ Спорт


Отборът на Спартак не успя да се наложи над Рилски спортист в първия мач от полуфиналите на баскетболния шампионат Sesame НБЛ. Въпреки този реверс, Родни Първис, играчът на плевенския клуб, остава уверен във възможността да се реваншират в предстоящия реванш в Самоков. В контекста на последвалото поражение, Първис сподели своите мисли:

„Проблемите ни в атака и съсредоточеността в защита, особено през втората част на играта, може би играха роля в резултата. Противникът успя да реализира няколко леки попадения, както и алей-ъпи.

Въпреки че те играеха у себе си и беше очевидно, че ще отбележат някои тройки, тези моменти са част от играта. Повечето време заставахме силно в отбрана и позволихме малко точки от втори опити, преимуществено се справяхме добре.

Няма конкретно действие от тяхна страна във втората част, което да е променило хода на срещата, просто аз лично не успях да се включа достатъчно добре в ангажирането с атаката и не подавах топката на правилните играчи в критичните моменти. С увереност мога да кажа, че предстоящият мач ще бъде по-добър от наша страна и имаме реални шансове да го спечелим.“
Информацията за тази новина е предоставена любезно от bgbasket.com