Пиян шофьор и нерегистриран мотопед: Бързи полицейски производства.

Полиция

От Министерство на вътрешните работи – Плевен бяха съобщени подробности относно два случая на бързи полицейски производства, регистрирани в областта.

Първият случай, отчетен на 27 март 2024 година около 13:40, се отнася до 53-годишен водач на нерегистрирано електрическо превозно средство в град Гулянци. Гражданинът е управлявал мотопед без регистрационни табели на улица „Индустриална“. Констатирано е, че превозното средство не е регистрирано по установения ред. След нарушението срещу него е съставен акт и разследващ полицай под ръководството на районен прокурор от Плевен продължава работата по случая.

Вторият инцидент се случил рано сутринта на същата дата. Около 01:35 часа в Плевен, на улица „Ген. лейтенант Атанас Стефанов“, е бил спрян 42-годишен мъж, управлявал автомобил „Мерцедес“. Той е тестван с алкотест, който е показал стойност над допустимите 1.2 промила алкохол в издишания въздух. Задържан е и е бил съпроводен до ЦСМП – Плевен, за да се вземе кръвна проба за химическо изследване. Уведомен е дежурен прокурор при Районната прокуратура в Плевен и следващите стъпки по случая се наблюдават от разследващ полицай.

Следствието по и двата случая продължава, като се предприемат необходимите мерки в контекста на българското законодателство.