Пиян шофьор катастрофира, млада нападателка, пожар в Плевен.

Полиция

От Министерство на вътрешните работи – Плевен, се съобщава за серия от инциденти и престъпления в региона, които са били разследвани през последните дни.

На пътя от град Искър към град Долни Дъбник 57-годишен мъж е претърпял катастрофа, след като е изгубил контрол над своя „Опел“. Инцидентът се е случил около 17 часа. В резултат колата се е преобърнала в канавка. Последвалите тестове с „Дрегер алкотест“ са показали, че шофьорът е бил с концентрация на алкохол в кръвта над 1.2 промила. Водачът е бил задържан за до 24 часа и му е взета кръв за изследване. Проведен е оглед на място и информацията е предадена на съответните органи.

В село Горни Дъбник проличава още по-тревожна картина. По информация на МВР – Плевен, 15-годишно момиче е нападнало и проболо 45-годишна жена след семеен скандал. Сигналът за инцидента е бил подаден чрез телефон 112 вечерта на 16 април. Пострадалата е открита на главната улица с прободна рана, но състоянието ѝ е стабилно и без опасност за живота. Нападателката е била установена и задържана, като работата по случая продължава.

Не по-малко сериозен е и друг инцидент в град Плевен. В офис помещение, част от склад за млечни продукти, е възникнал пожар. Докладвано е, че огънят първоначално е тръгнал от натрупани отпадъци до сградата. Предполагаемата причина за инцидента е небрежност при тютюнопушене. Пострадали са имущество на фирмата и автомобили. Благодарение на бързата реакция на местната пожарна служба, пламъците са били потушени, но случаят все още се разследва.

МВР – Плевен съобщават също и за успешното потушаване на огън на нерегламентирано сметище в местността „Бала баир“ край града. операцията е била извършена от служители на РСПБЗН – Плевен без допълнителни инциденти.