Областен управител подкрепи дарителски концерт за хижа „Плевен“.

Областна администрация Плевен


Областният управител Виолета Иеремиева се включи в дарителска кампания и присъства на благотворителен концерт в подкрепа на инициативата за изграждане на фотоволтаична инсталация върху покрива на хижа „Плевен“. Инициативата е подета от Туристическо дружество „Кайлъшка долина“, Фондация „Обществен фонд за хижа „Плевен“, Сдружение и Общински комитет „Васил Левски“.

Виолета Иеремиева участва с вълнение и съпричастност, като израз на уважението си към архитект Иван Стефанов, чиито проект е основата на построяването на хижа „Плевен“ между 1967 и 1971 година. Хижата, управлявана от ТД „Кайлъшка долина“ – Плевен, е най-голямата високопланинска хижа в Стара планина.

На благотворителния концерт публиката аплодира изпълненията на Общински хор „Гена Димитрова“ с диригент Анелия Дечева и Общински духов оркестър с диригент Пламен Марков. Събраната от концерта сума надвишава 8 000 лв.

Дарения за фотоволтаичната инсталация продължават да се приемат по дарителска сметка на Фондация „Обществен фонд за хижа Плевен“ с IBAN BG88FINV91501016907742. Всички събрани средства ще бъдат разходвани изключително за целите на инициативата.