Категория: Политика

Пламен Тачев подпомага подготовката на един от най-добрите ни кикбоксьори [ИП]

Народният представител от ПП ГЕРБ Пламен Тачев продължава да подкрепя плевенския клуб по кикбокс „Скорпион“. Сега той поема подготовката на един от най-добрите кикбоксьори на България – Димитър Пенчев. Балканският шампион и многократен национален ще участва в европейското първенство от 13 до 21 октомври в столицата на Словакия – Братислава.
По повод на предстоящото състезание депутатът Пламен Тачев се срещна с Димитър Пенчев и неговия баща Камен Пенчев, световен шампион по кикбокс за професионалисти, под чието ръководство младият спортист тренира. Пожела му успешно представяне и го увери, че и за напред може да разчита на неговата финансова подкрепа.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт https://infopleven.com

Румен Христов в Плевен: СДС ще се яви самостоятелно на местните избори, готвим се за предсрочни парламентарни избори [ИП]

На предстоящите местни избори СДС ще се яви самостоятелно. Това заяви на пресконференция в Пресклуба на БТА в Плевен лидерът на СДС Румен Христов. В нея  участваха още д-р Мариана Лазарова – заместник-председател на СДС и Петьо Петков – председател на Общинското ръководство на СДС в Плевен.
Румен Христов посочи, че имат самочувствието да удвоят резултата си от последния местен вот, след който СДС има най-много избрани кметове  и общински съветници в страната.  „За нас местните избори са много важни.Имаме амбиция доста по-рано да излъчим кандидатите си за  кметове, за да станат разпознаваеми, да си направят екипите и да ги представят”, каза Румен Христов. Той е в Плевен за провеждането днес на изнесено заседание на НИС на СДС.
По отношение на евровота  догодина лидерът на СДС обяви, че нямат още решение как ще се явят. По думите му, това са тежки избори заради липсата на мотивация у избирателите и заради високата 7%  бариера.  Христов посочи, че, въпреки някои призиви за самостоятелно явяване, най-вероятно ще в коалиция.
Десният лидер беше категоричен, че ситуацията в страната предвещава  предсрочни парламентарни избори. „Нещата в държавата не са такива каквито се иска на управляващите. Имаше дълга поредица от гафове, няма стабилност. Има изчерпване на резервната скамейка на ГЕРБ. Трусовете в малката коалиция се отразяват на общото управление. Забелязва се умора в избирателите”, коментира Румен Христов.
За това как СДС ще се яви на тези избори предстои да бъде обсъдено на програмна конференция през ноември в София. Тогава ще бъде избран вариантът за явяване на СДС на парламентарните избори, като възможните модели са: дясно-консервативен, автентичен десен или самостоятелно явяване на изборите. Дори и при предсрочни избори, имаме време да изберем най-доброто за СДС, заяви Румен Христов. Той беше категоричен обаче че СДС няма да се коалира с БСП и ДПС. Формацията, която идейно е най-близка със СДС, е ДБГ, допълни той.
На пресконференцията лидерът на СДС коментира също възможностите за подкрепа на развитието на туризма и спорта в Плевен. Той съобщи, че имат идея за провеждане на конференция на най-високо ниво, на която да се обсъдят възможностите за развитие на круизен и поклоннически туризъм в Плевен.
Лидерът на СДС ще участва днес и в работата на Областния съвет на СДС – Плевен, който ще се проведе преди изнесеното заседание на НИС.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт https://infopleven.com

Бюджетът на Община Плевен  може да си позволи плащане по кредит от ФЛАГ [ИП]

Община Плевен  проведе  публично обсъждане по повод  поемане на дългосрочен общински дълг под формата на кредит от ФЛАГ ЕАД за осигуряване на мостово финансиране и собствено участие по проект  „Интегриран воден цикъл Плевен- Долна Митрополия“. Проектът е финансиран по Приоритетна ос 1 „ Води“ на ОП  „Околна  среда 2014-2020  г.“, който  се  осъществява  с финансовата  подкрепа  на Оперативна програма „Околна среда“ 2014-2020, съфинансирана от Европейски съюз чрез Кохезионния фонд. Предвижда се размерът на кредита  да е  в две направления –  до 8 000 000 лева за мостово финансиране, и до 6 000 000 лева за осигуряване на собствен принос. Мостовото финансиране от фонд „ФЛАГ“ ЕАД ще даде възможност на Община Плевен  да осигури регулярни междинни плащания с изпълнителите по проекта в съответствие с графика за реализацията му, а съфинансирането е процент от общия обем на проекта, което  също  се  разплаща  пропорционално  при  изпълнението  на  СМР. Извършените  плащания с кредитния ресурс ще бъдат своевременно представяни за възстановяване пред  Договарящия орган – Министерството на околната среда и водите, и респективно възстановявани регулярно на фонд ФЛАГ съгласно погасителния план.
Кметът Спартански представи  данни, от които стана ясно, че Община Плевен съвместно с Община Долна Митрополия вече изпълнява мащабния  инвестиционен проект, чиято реализация ще допринесе за изграждане на битова канализация и осигуряване на екологосъобразното отвеждане, заустване и пречистване на битовите отпадъчни води от двете населени места в съответствие с изискванията на Европейския съюз. Реализацията на такъв мащабен инвестиционен проект е отговорна задача, която изисква значителен финансов ресурс за оборотно (мостово) финансиране на разходите преди тяхното възстановяване/верифициране от ОП „Околна среда 2014-2020 г.“ и осигуряване на частта за собствено участие на Община Плевен. ФЛАГ ЕАД (Фонд за органите на местното самоуправление ) е икономически най-изгодният вариант за осигуряване на ресурс за оборотно финансиране на разходите и средства за собствено участие.
Бюджетът на Община Плевен  може да си позволи плащане по тези  кредити, увери кметът . Той  съобщи, че предстои да предложи за обсъждане и изтеглянето на нов инвестиционен кредит от общо 6 милиона лева за четири важни обекта. Това са реконструкцията на площад „Свободата” и  част от старата главна улица, основен ремонт на автогарата, за да може тя да получи лиценз според новите изисквания, финансиране на постоянен приют за безстопанствени кучета и изграждането на  скейтпарк в района на  чешма Балаклия. В бъдещите планове  на общинското ръководство е и идеята  за модернизиране на уличното осветление в Плевен.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт https://infopleven.com

Найден Зеленогорски: Предсрочни парламентарни избори са възможни през следващата година [ИП]

През следващата година са възможни предсрочни парламентарни избори, които ще предшестват тези за Европарламента. Това е заявил на пресконференция в Сливен Найден Зеленогорски, зам.-председател на Движение България на гражданите, цитиран от БТА.
Според него, доказателство за това са неразбориите в управляващата коалиция, лоша външна и вътрешна политика, опит за авторитаризъм на централно и местно ниво. Той допуска, че управляващите ще се опитат да ги направят във формат „Две в едно“ с местните избори. От партията ще работят за широко обединение в дясното политическо пространство, като се поучат от допуснатите в миналото грешки.
От ДБГ предлагат и редица мерки за олекотяване на ценовия удар, предизвикан от поскъпването на горивата.  Сред тях са намаляване на ДДС с два процента, както и увеличаване прага за задължителна регистрация по ДДС и т.н. Председателят на партията Димитър Делчев е заявил и подкрепа за протеста на майките на деца с увреждания. Той е определил поведението на правителството като грозно и нехуманно. Според него, с протакане и лъжи правителството цели да прокара бюджета без да се вземат мерки, а проблемите да се отложат с още една година.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт https://infopleven.com

Съдействие за решаването на проблем със системно наводнение на ул. „Пирин” ще окаже депутатът Владислав Николов   [ИП]

Отчаяни от липсата на реакция от страна на местната власт в Плевен, живущите на ул. „Пирин” потърсиха съдействие за решаване на своя проблем в приемния ден на народния представител от ПП ГЕРБ Владислав Николов.
В жалби до ВиК и Община Плевен хората са сигнализирали за системно наводняване на сградите на нечетните номера на улицата при всеки по-обилен дъжд. Хората виждат две причини за проблема – неправилен наклон на асфалтовата настилка, който отвежда насъбралите се води към нечетните номера на сградите. „Оттокът, който съществуваше на кръстовището на улиците „Пирин” и „Неофит Рилски” беше заличен и в следствие на това, при по-обилни валежи, водата, която се стича по ул. „Неофит Рилски”, влиза по ул. „Пирин” ,  залива тротоара към нечетните номера и се излива в дворовете на номерата 5 и 7  на ул.”Пирин”.”, обясниха гражданите. Те се оплакаха от постоянна влага в избените си помещения, както и вече случило се пропадане на една от мазите. По думите им е налице слагане и на тротоара, резултат именно от това системно задържане на вода в участъка. Засегнатите собственици коментираха, че в двора на Пирин 5 има поставен сифон, през който да се оттича водата, дебитът на който обаче е недостатъчен, което в допълнение с влачените от вадата наноси, прави функционалността му крайно неефективна.
В отговор на оправената молба за съдействие още днес народният представител Владислав Николов ще се срещне с ръководството на ВиК – Плевен за изясняване на ситуацията и обсъждане на възможните решения за нейното отстраняване. „Разговор по този въпрос ще се състои и с кмета на Плевен, веднага щом се върне от чужбина.”, коментира Николов.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт https://infopleven.com

Велислава Кръстева: Политическото положение в държавата започва да прилича на криза [ИП]

Политическото положение в държавата започва много силно да прилича на криза. Това заяви в Плевен депутатът от ДПС Велислава Кръстева, която днес имаше приемна в нашия град и отдели време за среща с журналисти.
Според нея, от лятото насам  управленската коалиция е преминала от идейна несъстоятелност към управленска несъстоятелност. „Това беше нашето предупреждение още при съставянето на управленската коалиция. Прогнозата ни, за съжаление, се сбъдна”, изтъкна Кръстева, като отбеляза, че управляващите в момента нямат полезен ход. Позицията на ДПС за извършения ремонт в кабинета е, че той е „малко купено време”, през което няма да се промени нито управленският капацитет, нито управляващите са в състояние да реализират някаква програма за България.
Очаква ни гореща политическа есен, а най-вероятно жежка политическа зима, образно се изрази Велислава Кръстева.
За оставането на ДПС в Парламента, за да бъде запазен кворума, Велислава Кръстева коментира, че „ДПС е последователна политическа партия, с много ясно съзнание за отговорността си”. „След като стана ясно, че управляващата коалиция не само се тресе от скандали, но не се справя и с осигуряване на кворума, преценихме, че като отговорна политическа сила трябва да бъдем в Народното събрание. Защото в демократичната държава там е мястото за политически дебат, там е законодателната люлка”, изтъкна депутатката.
По отношение на възможни предсрочни избори Велислава Кръстева беше категорична, че те трудно ще бъдат избегнати, но провеждането им няма да реши нито един от проблемите. Позицията на ДПС е, че най-безплодният подход е този на БСП, подчинен на логиката „стани да седна”. „Ние смятаме, че е необходимо чрез диалог между всички отговорни политически участници да се намерят основните приоритети, да се постигне широко съгласие за изпълнението им и да се изработи програма за реализирането им. В момента всички системи на държавата са докарани до такова състояние, че едни спасителни реформи няма как да минат леко. За да се осъществят трябва политическо съгласие, воля и гарантиране на неизменност”, подчерта Велислава Кръстева. Защото, според нея, най-голямата слабост на сегашното управление, е непоследователността в провежданите политики.
Тя ясно подчерта, че отговорност на политиците е очертаването на национални приоритети, но за съжаление в момента България няма такъв хоризонт, какъвто беше приемането на страната ни в НАТО и в ЕС..
Според ДПС обединителни приоритети са здравеопазването, образованието, финансовата и икономическа политика, особено когато България е ударила дъното на чуждестранни инвестиции. Велислава Кръстева посочи, че в Плевен много ясно се усеща едно от измеренията на демографската криза – миграцията. Необходим е широк спектър от спешни мерки, за да се намали темпото на развитие на този процес, подчерта тя.
По отношение призива на президента Румен Радев за национално единение Велислава Кръстева коментира, че все още е „иносказателна политическата му заявка”.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт https://infopleven.com

Владислав Николов с приемен ден в понеделник [ИП]

На 1 октомври, понеделник, от 09.30 ч. народният представител от ГЕРБ  Владислав Николов ще има приемен ден за граждани в  офиса на партията в Плевен в сградата на библиотека  „Христо Смирненски“.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт https://infopleven.com

Съдействие по проблеми с поддържането на градската среда потърсиха плевенчани от депутата Владислав Николов [ИП]

В приемния си ден за граждани днес народният представител Владислав Николов бе потърсен за съдействие по въпроси, касаещи чистотата на детските площадки в Плевен. Родители коментираха, че на много места грижата за приличното състояние на площадките е оставена единствено и само на отговорността и активността на родителите. Като конкретни примери за това хората посочиха детската площадка, която се намира на гърба на блок 24 в жк „Мара Денчева” и друга, която е в непосредствена близост до блок 21 в същия квартал зад детската градина.
„Далеч сме от мисълта, че като граждани, ние нямаме ангажимент  към поддържането на чистотата, но когато това е оставено единствено и само на нашата добра воля, вече граничи с безхаберие”, коментираха родителите.
Друг проблем, който бе поставен на вниманието на народния представител Владислав Николов, бе липсата на навес на спирката на градския транспорт при блок 345 в жк „Кайлъка”. Вече повече от година хората очакват Общината да откликне на техните сигнали. По думите им до настоящия момент реакция няма. „Миналата година възрастни жени сядаха по тротоара, докато чакаха тролея, очевидно и тази година това ще продължи да е така. Да не говорим, че сега идва сезонът на дъждовете и снеговете, но за Община Плевен, очевидно, поставянето на навес и пейка на спирката на блок 345, отново остава извън приоритетите.”, възмутени разсъждаваха гражданите. Те настояха народният представител Владислав Николов да съдейства за решаването на тези проблеми.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт https://infopleven.com

Стефан Бурджев: Нека съхраним историята на България такава, каквато е [ИП]

Уважаеми съграждани,
6 септември е велика дата за България, за нас, всички българи.
На тази дата през 1885 година българският народ за пореден път доказва своето величие, родолюбие и храброст, дръзвайки да обяви Съединението на Княжество България с Източна Румелия.
Всички ние трябва да сме горди, че сме част от история, пропита с борбеност, патриотизъм, с единство и величие на един народ, вложил всичките си усилия в каузата за обединението и свободата. Наш дълг е да предадем тази история на идните поколения, на нашите деца, да ги запознаем с нея, с миналото ни, с надеждите и усилията, с които са белязани годините, прекарани в търсене на мечтаната свобода и да ги направим съпричастни към гордостта от акта на обединението на България.
Честит празник, българи! Нека знаем, нека помним, нека съхраним историята на България такава, каквато е!
Поздравителен адрес от Стефан Бурджев, народен представител  44 НС ПГ БСП   по повод Деня на Съединението                                                                    

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт https://infopleven.com

Депутатът Стефан Бурджев поздрави мюсюлманите за Курбан Байрам [ИП]

Плевенският народен представител от ПГ БСП – Стефан Бурджев поздрави и отправи пожелания към мюсюлманите по случай празника им Курбан Байрам. Ето и целия текст на поздравителния адрес:
Уважаеми  съграждани  мюсюлмани,
Приемете моите най-сърдечни поздравления  по случай Вашия голям празник Курбан Байрам. В тези свещени за мюсюлманите дни, отново имаме повод да си припомним, че празниците са време на радост и светлина, в което се обединяваме, търсейки духовно единство и разбирателство”.
„Вярвам, че всички български мюсюлмани ще посрещнат Курбан Байрам с достойнство и оптимизъм, като отворят сърцата си за ближния. Нека млади и стари, бедни и богати, здрави и болни, си подадат ръка в името на надеждата. Нека доброто и прошката водят делата ни.
 Пожелавам на вас и вашите семейства здраве и благодат”.
21.08.2018г.
гр.Плевен
С уважение,
Стефан Бурджев
Народен представител  44 НС ПГ БСП

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт https://infopleven.com