Съдействие за решаването на проблем със системно наводнение на ул. „Пирин” ще окаже депутатът Владислав Николов   [ИП]

Политика

Отчаяни от липсата на реакция от страна на местната власт в Плевен, живущите на ул. „Пирин” потърсиха съдействие за решаване на своя проблем в приемния ден на народния представител от ПП ГЕРБ Владислав Николов.
В жалби до ВиК и Община Плевен хората са сигнализирали за системно наводняване на сградите на нечетните номера на улицата при всеки по-обилен дъжд. Хората виждат две причини за проблема – неправилен наклон на асфалтовата настилка, който отвежда насъбралите се води към нечетните номера на сградите. „Оттокът, който съществуваше на кръстовището на улиците „Пирин” и „Неофит Рилски” беше заличен и в следствие на това, при по-обилни валежи, водата, която се стича по ул. „Неофит Рилски”, влиза по ул. „Пирин” ,  залива тротоара към нечетните номера и се излива в дворовете на номерата 5 и 7  на ул.”Пирин”.”, обясниха гражданите. Те се оплакаха от постоянна влага в избените си помещения, както и вече случило се пропадане на една от мазите. По думите им е налице слагане и на тротоара, резултат именно от това системно задържане на вода в участъка. Засегнатите собственици коментираха, че в двора на Пирин 5 има поставен сифон, през който да се оттича водата, дебитът на който обаче е недостатъчен, което в допълнение с влачените от вадата наноси, прави функционалността му крайно неефективна.
В отговор на оправената молба за съдействие още днес народният представител Владислав Николов ще се срещне с ръководството на ВиК – Плевен за изясняване на ситуацията и обсъждане на възможните решения за нейното отстраняване. „Разговор по този въпрос ще се състои и с кмета на Плевен, веднага щом се върне от чужбина.”, коментира Николов.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт https://infopleven.com