Полиция разследва грабеж и инциденти в Долна Митрополия, Плевен.

Полиция

На 16 октомври 2024 г., според информация от информационния бюлетин на Министерството на вътрешните работи – Плевен, полицията продължава разследването на грабеж в град Долна Митрополия. На 14 октомври в 19:00 ч., двама души са влезли в дома на 61-годишен мъж и с физическа сила са му отнели 18 лева, лични документи и други вещи. В момента се работи за установяване на извършителите, а на мястото е проведен оглед и досъдебно производство.

В друг инцидент, 31-годишен водач на електрическа тротинетка е пострадал след катастрофа на ул. „България“ в Плевен. На 15 октомври, около 16:40 ч., 34-годишен шофьор на лек автомобил „Хюндай“, извършвайки обратен завой, е блъснал водача на тротинетката. Пострадалият е диагностициран с фрактура на таза, но е без опасност за живота. Полицията е уведомена, проведен е оглед и е образувано досъдебно производство.

Друг случай на пътя се е разиграл на 14 октомври около 14:15 ч., когато 19-годишен шофьор е станал жертва на агресия от страна на трима мъже, които след кратка гонитба са го нападнали физически. Случаят е докладван на прокуратурата, а двама от нападателите, на 23 и 20 години, са задържани.

В сферата на пожарната безопасност, на 15 октомври, служителите на РС ПБЗН – Плевен са оказали съдействие при пътно произшествие и са премахнали опасно дърво в района на Спортната зала в Плевен. През последните 24 часа са погасени и пожари на сухи треви в землищата на село Къшин и град Тръстеник, а също и запалени отпадъци на сметището в град Белене и в град Левски. Причините за инцидентите са небрежност при боравене с открит огън.