Сдружение „Знание“ има мисия – Здрави деца [ЛН]

Ексклузивно Ловеч

На 29 май дворът на детска градина „Снежанка“ в квартал Здравец в Ловеч се превърна в царство на здравословната храна и разноцветни плодове и зеленчуци.

Събитието се организира по проект „Мисия: Здрави деца“ на Сдружение „Знание“ – Ловеч подкрепен от най-голямата социално отговорна инициатива на Лидл България „Ти и Lidl за по-добър живот“.

Здравословното шоу беше финалното събитие на проекта, в който деца и родители научиха повече за здравословното хранене и подобриха готварските си умения за приготвяне на полезни ястия.

Шоуто събра над 120 души – деца, родители, преподаватели, представители на различни институции, жители на квартала, които имаха възможност да участват в различни игри и състезания, за да покажат знанията си в областта на здравословното хранене. Децата се забавляваха с игрите „Цар на пазаруването“, „Познай плода“, „Полезна чиния“, „Кое на какво прилича“ и др.

Освен игрите участниците опитаха от здравословните ястия и десерти, приготвени от родителите, отличени в конкурс „Най-здравословната рецепта за моето дете“.

Всички рецепти бяха събрани и отпечатани в книжка, която участниците взеха със себе си, за да изпробват някои рецепти вкъщи. Задачата на журито беше трудна, тъй като трябваше да отличи рецепти с равностойни качества. Ето кои бяха сред наградените: Най-здравословно ястие за Копривената каша на Марина Николова, Най-здравословен десерт е Течният шоколад с авокадо на Мирена Минчева, най-екзотична рецепта – Пуешко с цитруси, представена от Ралица Василева. Най-балансиран десерт е Чийзкейкът в чаша с мус от ябълки и манго на Детелинка Богданова, а най-икономичен десерт бяха целувките-гъбки, представени от Мариела Лалева, кексът на баба Катя беше отличен като „Класика в жанра“.

Всички ястия бяха представени в екип дете и родител, като най-атрактивно беше представянето на Изварените пръчици на Първолета Петрова и синът й Павлин.

Забавлението продължи с отборни игри, в които освен знания, умения и бързина, родители и деца показаха отборен дух.

Изложба „Какво закусват децата по света“ и „Подправките“ съпътстваше събитието.

Настоящият проект се осъществява благодарение на най-голямата социалнo отговорна инициатива на Лидл България „Ти и Lidl за по-добър живот“, в партньорство  с Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и Български дарителски форум.


:
1

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е ловешкия сайт https://lovechnews.bg