Втори поред спортен празник в Летница [ЛН]

Ловеч

На 25.04.2018 г в ДГ „Ирина Бачо Кирова“ – гр.Летница се проведе „Спортен празник“, в рамките на изпълнението на  проект „Стъпка към училище“, реализиран от Сдружение „Знание“, в партньорство с Община Летница и детската градина, финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ по процедура „Подкрепа за предучилищното възпитание и подготовка на деца в неравностоймо положение“. Събитието беше открито от изпълнителния директор на Сдружение „Знание“ – Ралица Попова и кмета на Община Летница – д-р Красимир Джонев, а гости на събитието бяха екипът на Областен Информационен център – Ловеч, както и Емили Паксън, помощник учител по английски език по програма „Фулбрайт“.

След дълга подготовка през последната една година, в рамките на една от дейностите –  „спортни делници“, реализирани в градината, сега дойде време и за самия спортен празник.

Участие в спортното състезание взеха деца от II, III и IV група и групата в село Горско Сливово на детското заведение, като в най- оспорваните дисциплини бяха подпомагани и от своите родители, с които сформираха семейни отбори.

Различното при този втори поред спортен празник бе и участието на учителите от детското заведения, които този път се съревноваваха с родителите. Спортните дейности включваха общо 8 състезателни кръга, в които участниците имаха възможността да демонстрират както основните за всеки спорт, бързина, сръчност, заобикаляне на препятствия, така и специфични умения в конкретни спортове, като футбол, баскетбол, дартс, боулинг. За по- добра мотивация и подпомагане на спортния дух, за най- добрите бяха подготвени награди, а всички участници бяха поощрени с медали.

Спортът, особено отборните спортове, развиват чувството за съпричастност, работа в група и в много голяма степен спомагат за социалното включване на деца и младежи. С целенасочените дейности в детската градина работим за изграждането на спортни навици от най-ранна детска възраст. Това  е предпоставка за здравословен начин на живот и по-лесно социализиране в училище и в други групи.


:
1

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е ловешкия сайт https://lovechnews.bg