Арести в Кнежа за наркотици и инциденти в Плевенско.

Полиция

Според информационния бюлетин на МВР-Плевен, полицейските действия през последното денонощие са били насочени към противодействие на разпространението на наркотици в град Кнежа. На кръстовище между улица „Димитър Бутански“ и улица „Калиакра“ на 11 септември около 09:30 часа е бил проверен лек автомобил „БМВ“. Оказало се, че 27-годишният водач на автомобила доброволно е предал полиетиленова свивка с неправилна форма и угарка от саморъчно свита цигара, съдържащи суха растителна маса, която по негови думи представлява „дизайнерски чай“ за лична употреба. Притежателят на веществото е задържан за срок до 24 часа, като се извършва оглед на веществото и предстои назначаване на физико-химическа експертиза. Случаят е предаден на Районната прокуратура в Плевен за по-нататъшно разследване.

Също на 11 септември в Плевен на улица „Сан Стефано“ е задържан 26-годишен мъж, който доброволно е предал полиетиленов плик с бяло прахообразно вещество. Той е задържан по ЗМВР за 24 часа и предстои физико-химичен анализ на веществото. За случая е уведомен прокурор от Районната прокуратура в Плевен.

От бюлетина също стана ясно, че днес в плевенския квартал „Сторгозия“ е пострадала пешеходка при пътен инцидент. Около 06:50 часа 52-годишна жена е била блъсната на пешеходна пътека от лек автомобил „Опел“, управляван от 75-годишен мъж. Пробите на водача за алкохол и наркотици са отрицателни, а пострадалата е транспортирана за спешна медицинска помощ. Обстоятелствата около инцидента се изясняват.

Пожарна безопасност и защита на населението също са сред обектите на действие през последното денонощие. На 11 септември в 07:10 часа беше съобщено за пожар в ел. табло в мазе на жилищен блок в квартал „Дружба“. Предполага се, че късо съединение е причината за произшествието. Също така, на същия ден в 15:18 часа са били запалени отпадъци в контейнер за сметосъбиране на улица „Коста Хаджипакев“. В пожарогасенето са участвали служители от РСПБЗН-Плевен.

След проливен дъжд на 11 септември в 22:12 часа екип на РСПБЗН-Плевен е отстранявал паднало дърво върху два автомобила на улица „Дойран“. Също така, в града Червен бряг служители са отключили входната врата на апартамент.

Освен това, екип на пожарната служба в град Гулянци е потушил пожар в стопанска постройка в село Долни Вит. Инцидентът, за който сигналът е получен на 11 септември в 11:09 часа, е вероятно причинен от късо съединение и е унищожил значително количество дърва за огрев и дървообработващи машини. Спасени са съседни сгради.